+31 (0)6 30 700 644 info@lokaalinkopen.nl

Ondernemerscoaching

 

Ondernemerscoaching

Lokaal Inkopen.nl ondersteunt uw organisatie bij het vinden van potentiele klanten en prospects bij publieke organisaties en private ondernemingen.

U (her)kent het vast wel: “U bent een Vooruitstrevende MKB-organisaties, waarbij uw primaire proces, uw corebusiness, volledig onder controle is, maar voor wie het bereiken van (nieuwe) klanten lastig is. Lastig is de zin van de focus verleggen, waarbij u tegen diverse obstakels aanloopt voordat u dit kunt realiseren.

Veel gehoorde obstakels hiervoor zijn:

 • We heb alles onder controle, zijn tevreden met hoe het gaat, maar willen eigenlijk wel uitbreiden.
 • Ik doe alles zelf, dat vind ik leuk, maar liever zoek ik naar nieuwe uitdagingen.
 • Waar zitten (nieuwe) klanten op te wachten.
 • Hoe kan ik mij nog verder onderscheiden.
 • Hoe kan ik mij nog beter specialiseren
 • Hoe zorg ik ervoor dat potentiele (nieuwe) klanten mij kennen en kunnen vinden.
 • Hoe zorg ik dat ik een offerteaanvraag krijg
 • Waarom krijgt u geen kans?
 • De gemeente heeft een opdracht gegund aan een ander, terwijl u geen aanvraag heeft gekregen om een offerte in te dienen. Wat kunt u daaraan doen?;

Om een oplossing te krijgen voor deze obstakels kunnen wij u de volgende ondersteuning aanbieden:

1. Coaching per dagdeel

Door vallen en opstaan gegroeid tot een ervaren ondernemersprofessional, ben ik er als geen ander van doordrongen, dat het vinden van nieuwe klanten een cruciale rol speelt in de resultaten van uw organisatie.

Mijn focus ligt op de inkoop, verkoop en marketingstrategie van en voor uw organisatie waarmee u meer omzet realiseert. Ik ga uw processen analyseren en optimaliseren door een eenvoudig en logisch professionaliseringsconcept toe te passen. Een concept, wat aansluit bij de filosofie van uw organisatie. Een brede aanpak, die een solide basis legt onder uw verkoopproces en meer rendement haalt uit uw verkoop en marketing. Meer rendement in de zin van het positieve verschil tussen inkomsten, interne kosten en uitgaven.

Dit doe ik door het gebruiken van verschillende methodes.

2. Focus per 28 minutengesprek®

U heeft een succesvolle onderneming met tevreden medewerkers en tevreden klanten en een stabiel rendement. Maar als professionele ondernemer wilt u meer en anders. Stilstand is achter uitgang en dat wilt u voorkomen, echter u weet niet hoe.

Uw focus is gericht op de huidige manier van ondernemen en een paar graden daarvan afwijken voelt onbehagelijk.

Als ondernemer met ruime ervaring met inkoop en logistiek binnen diverse publieke en private organisaties kan ik u een aantal praktische tips geven. Zeker ook omdat ik weet hoe de verschillende organisaties denken en omgaan met nieuwe leveranciers.

Met behulp van open vragen zet ik u aan het denken over uw toekomst en welke richting u op wil. Ik ga geen antwoorden voor u bedenken, want dat moet u zelf doen, het is uw bedrijf met een manier van werken en een uitstraling die bij u past.

Ik gebruik hier het “28 minuten gesprek”® voor.

3. Marktanalyse per dagdeel

Door mijn ruime en veelzijdige ervaring bij publieke en private organisatie ben ik in aanraking gekomen met een groot aantal branches en de daarbij gebruikelijke usanges.

Deze ervaring wil ik graag met u delen door gericht te zoeken naar potentiele lokale, regionale, landelijke en internationale klanten.

Dit doe ik door een deskonderzoek en een fysiek onderzoek in “ons” netwerk. Als neutrale onderzoeker beweeg ik mij gemakkelijk tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers in de diverse branches en netwerken.

4. Inzicht in de aanbestedingswijze van de overheid en het bedrijfsleven

Een sessie van ca 2 uur op uw locatie waarbij u een toelichting krijgt over:

 • Wat is “done” en wat is “not done”
 • Waar en hoe vind ik een ingang?
 • Europese aanbestedingsrichtlijnen 2014 / Aanbestedingswet 2012 / ARW 2012
 • Aanbestedingskalender / Tenderned / digitale platformen
 • Website Opdrachtgever
 • Hoe u kunt reageren op een aanvraag
 • Standaardverklaringen / eisen

5. Workshops aan uw organisatie per dagdeel

Wijzigingen en aanpassingen binnen uw organisatie worden alleen succesvol als de gehele organisatie hierin meegaat. Om draagkracht binnen uw organisatie te realiseren kunt u dit van bovenaf opleggen. Als uw onderneming dit gewend is en dit wordt geaccepteerd dan volstaat dit. Echter indien uw onderneming is gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen in de vorm van een gezonde vorm van inspraak, dan vraagt dit meer inspanningen. Mijn ervaring is dat in dat geval een blik van buitenaf net de doorslag kan geven om tot het juiste commitment te komen.

In dit kader kan ik u als edutainer diverse vormen aanbieden, variërend van een korte presentatie met onze resultaten tot een complete teambuildingssessie.

Ik treed graag met u in overleg over uw wensen hieromtrent.

Vergoedingen ondernemers coaching

Ten behoeve van onze ondersteuningsmogelijkheden willen wij u graag de volgende vergoeding systematiek aanbieden:

 1. Iedere onderdeel, minimaal een dagdeel, tegen een vaste prijs per dagdeel*.
 2. Ondersteuning op regiebasis tegen een uurtarief*
 3. 28 minuten gesprek tegen een vast tarief*

* de vaste tarieven deel ik u graag mede in een oriënterend gesprek.

Indien u interesse heeft in onze ondersteuning dan maak ik graag een afspraak met uw waarbij we in de vorm van een kosteloos intakegesprek uw behoefte gaan vertalen naar onze invulling van uw behoefte. Voor meer informatie:

Johan van Loenhout

Lokaal Inkopen.nl
Spellestraat 34 4724 SJ Wouw

T + 31 (0) 6 30 700 644
E info@nulllokaalinkopen.nl
I www.lokaalinkopen.nl

(foto Hilde van Loenhout©)