+31 (0)6 30 700 644 info@lokaalinkopen.nl

Tenderondersteuning MKB

 

Je bent een ervaren ondernemer in de zakelijke dienstverlening en je levert ook graag aan je lokale gemeente. Dat is minder makkelijk dan je dacht, want ze hebben je gevraagd in te schrijven op een aanbesteding.

 

Vol goede moed heb je de stukken opgevraagd, maar toen begon de ellende:

 • Je spreekt meerdere talen, maar geen ambtenarentaal.
 • Je hebt geen idee hoe de procedure verloopt.
 • Je wilt hier ook geen fouten in maken, want dan kun je de opdracht wel vergeten.
 • Je leest over allerlei digitale programma’s die je moet invullen en bijhouden waar je nog nooit van gehoord hebt.

 

Kortom, dit is een compleet andere wereld dan je gewend bent.

 

En dat klopt ook wel. Veel ondernemers waar ik mee werk ervaren dit. Sommigen hebben het eerst zelf geprobeerd, maar door hun onervarenheid werd de opdracht niet gegund.

 

Die ervaring kun je jezelf besparen. Wat nu als iemand je helpt? Iemand die precies weet hoe een aanbesteding werkt en de ambtenarentaal voor je  “vertaalt”. Iemand die je wegwijs maakt in de wirwar van alle regels en procedures.

 

“Ik had al eens een aanbesteding gemist.  Ze zijn ingewikkeld en moeilijk en bovendien duren ze lang. Ik heb toen Johan gevraagd mij hiermee te helpen. Twee van de drie aanbestedingen heb ik gekregen. De derde wilde ik zelf niet.” Patrick Kroonen, B&V Partners in veiligheid

 

“Ik sta er nu niet meer zo onbevangen in en heb er veel van geleerd. De samenwerking met Johan heb ik als meer dan prettig ervaren. Ik was direct betrokken voor vakinhoudelijke zaken. Johan legde dan uit hoe ik e.e.a. het beste kon verwoorden zoals de gemeente dat graag zag. Dat was een enorme eye opener en goede les!” Marco Voogd, MV Bomen.

 

Dat is precies wat ik voor deze ondernemers heb gedaan. Ze wegwijs maken in de wirwar van regels en procedures en de ambtenarentaal vertalen, zodat zij precies wisten wat er van hen verlangd werd.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Ik help je met de vijf verschillende fasen in het offertetraject.

 

 1. Aquisitie
  Gemeenten moeten hun offerteaanvragen op een speciale website publiceren: TenderNed. Elke dag ontvang ik hiervan de laatste aanvragen.

  De aanvragen die voor jou interessant zijn pik ik eruit en leg ik aan je voor. Zo kun jij je op je eigen bedrijf blijven focussen zonder een kans te missen.

   

 2. Aanbesteding
  Of je nu een aanvraag via TenderNed hebt gevonden of de gemeente jou persoonlijk heeft benaderd, de volgende stap blijft hetzelfde.
  • Is het haalbaar? Kun je aan de vraag van de inkoper voldoen?
  • En zo ja, hoe groot is je kans op succes? Kun je niet alleen aan de vraag voldoen, maar ook aan de eisen die gesteld worden?

  Met mijn Haalbaarheids- en KOC analyse beantwoord ik die vraag voor je, zodat jij van tevoren kunt bepalen of je er jouw kostbare tijd en energie in wilt steken.

   

 3. Inschrijving op de offerteaanvraag.
  Een offerte voor de gemeente is geen gewone offerte.
  • Eigen initiatief, wat je als ondernemer gewend bent, is er hier niet bij!
  • Gewoon doen wat er gevraagd wordt. Niets meer en niets minder.

  Ik help je hiermee. Vertaal de ambtenarentaal voor je. Stel de juiste vragen bij de gemeente en interpreteer de antwoorden. Met als doel een offerte samenstellen die voldoet aan alle eisen en wensen en waarmee jouw kans op succes wordt vergroot.

 4. Beoordeling en gunning.
  In deze fase vindt de selectie plaats. Daarom wil je weten hoeveel partijen zich ingeschreven hebben.
  • Wie zijn mijn concurrenten?
  • Moeten er nog aanvullende bewijsstukken ingeleverd worden?

  Word je uitgenodigd voor een bespreking? Mooi!

  Ik help je met de generale repetitie voor je presentatie, zodat je de juiste dingen zegt en laat zien. Zie het maar als een sollicitatiegesprek, maar dan met je coach naast je in plaats van dat je het alleen moet doen.

  Heb je ondanks alles de opdracht niet gekregen? Reken er maar op dat ik voor je uitpluis waarom niet en of de reden gegrond is.

  Is de opdracht je wel gegund? Super! Vieren we eerst een klein feestje en dan snel aan de slag. Want hier eindigt het nog niet.

   

 5. Uitvoering en nazorg
  Je hebt de opdracht gekregen. Nu moet je die ook gaan uitvoeren.
  • Maar niet voordat ik je geholpen heb bij de contractonderhandelingen.
  • Daarnaast houd ik de planning voor je bij en houd ik je scherp. Je wilt namelijk ook niet teveel doen! Klinkt je als ondernemer waarschijnlijk raar in de oren, maar zo werkt het nu eenmaal.

  Terwijl jij nog bezig bent met deze opdracht, houd ik voor je in de gaten wanneer we weer actief moeten worden voor de verlenging.  Zo weet je zeker dat je niks mist!

Dus, wanneer jij iemand zoekt die jou wegwijs kan maken in de wirwar van aanbestedingen, help ik je graag. Ik trechter en vertaal eisen en wensen voor je en help je de juiste antwoorden formuleren.

Door jarenlang aan de kant van de gemeenten gewerkt te hebben, weet ik precies wat er bedoeld wordt en hoe het proces in elkaar zit.

Hierdoor wordt de kans op een afwijzing door procedurefouten en/of gemiste- of onvolledige bijlagen nihil en maak jij een reële kans de aanbesteding te winnen.

Wil jij inschrijven op een aanbesteding en heb je daar hulp bij nodig? Laten we starten met een kosteloos oriënterend gesprek!

Bel of mail me voor een afspraak.

Johan heeft een groot netwerk, vooral binnen gemeenten. Dat is een groot voordeel, omdat hij weet hoe ze daar werken.

Marc Brekoo

New Target Vision

Jouw investering voor A tot Z ondersteuning bij aanbestedingen is:

Per dagdeel € 350,-

Of

 Op regiebasis € 90,- per uur.

Wanneer je 100% vraagt, krijg je 120%.”

Marco Voogd

MV Bomen

Dus, wil je hulp bij:

 • Vertalen van de ambtenarentaal naar gewone taal.
 • Uitleg van de procedures.
 • Voorkomen van onnodige fouten.
 • Invullen van de online communicatieprogramma’s.

 Bel of mail me dan voor een afspraak. We starten met een kosteloos oriënterend gesprek.

Contactgegevens

Lokaal Inkopen B.V.
Spellestraat 34
4724 SJ  WOUW

Tel. +31 (0)6 30 700 644
E-mail: info@nulllokaalinkopen.nl