+31 (0)6 30 700 644 info@lokaalinkopen.nl

Jouw gemeente koopt ruim 80% van hun opdrachten in bij ondernemers die zij zelf uitkiezen.

 

Het is dus zaak dat ze jouw onderneming kennen.

 

Maar hoe kom je in contact? En hoe zorg je dat je uitgenodigd wordt? Dat vertel ik je in deze blog.

 

Jij bent goed in je vak, toch? Het is dan extra zuur als datgene waar jij goed in bent wordt gedaan door een ondernemer uit een ander deel van Noord-Brabant. En soms zelfs uit een ander deel van Nederland. Terwijl het een opdracht is vanuit jouw gemeente.

 

Trap niet in deze valkuil!
Een gemeente die jou kent, kan ook voor jou kiezen. Daarbij is belangrijk dat je met de juiste persoon in contact komt. Niet een (door jou gekozen) wethouder of raadslid. Want wanneer deze de ambtenaar vraagt om met jou te praten, ligt je verzoek al snel in een diepe la.

 

Rechtstreeks contact
Beter zoek je rechtstreeks contact met de ambtenaar in kwestie. Heb je zijn of haar contactgegevens niet? Dan hebben vrienden of bekenden die vast wel. Of ze kennen iemand die bij de gemeente werkt en toegang heeft tot de telefoonlijst. Via deze vriend kom je achter de voor- en achternaam en het directe telefoonnummer. Zodra je deze ambtenaar belt via het directe nummer en persoonlijk aanspreekt, ben je al half binnen. Daarna doen jouw enthousiasme en jouw vakkennis de rest, toch?

 

Laat zien wat je in huis hebt
Let wel: je hoeft geen vriendjes te worden. Maak vooral duidelijk waar jij goed in bent en waarom jij de meest geschikte ondernemer bent voor het werk. Met andere woorden: zorg dat de ambtenaar je kent en vertrouwen heeft in je expertise. Want dat doet hem of haar eerder besluiten om jouw onderneming uit te nodigen.

 

Hoe ik dit weet? Omdat ik sinds 2000 werk voor diverse gemeenten en weet hoe zij kiezen. En omdat ik de kansen voor jou als lokale ondernemer wil vergroten.

 

Hulp nodig?
Vind je het moeilijk om contact te leggen met je gemeente? Neem dan eens contact met mij op.

Facebooktwitterlinkedinmail