+31 (0)6 30 700 644 info@lokaalinkopen.nl

Keuzes!….. Keuzes?…..

 Vind je focus als ondernemer.

10-10-2017

Keuzes maken is een onderdeel van het leven, je moet regelmatig kleine en grote keuzes maken. Ook ik vind keuzes maken moeilijk, ik blijf maar aan het twijfelen. Ik heb in februari van dit jaar een nieuwe auto besteld, verschillende proefritten gemaakt alle voors en tegens afgewogen en de keuze gemaakt voor een nieuwe Scenic.
Na deze eerste keuze volgde de volgende keuzes, wat wil ik er mee en er op. Wat heb ik nodig om van A naar B te rijden, welke accessoires vind ik nuttig en belangrijk en wat wil ik er voor betalen. Een hoop keuzes die ik op een gegeven moment heb afgetikt door mijn handtekening te zetten.

Maar dan, dan volgt het wachten en slaat de twijfel weer toe, is de kleur wel goed of zal ik toch nog een andere kleur kiezen, Wil ik echt wel automaat rijden of toch nog schakelen. Heb ik die trekhaak wel nodig etc.Hoe langer het duurt hoe meer je gaat twijfelen aan je keuzes en jawel hoor ik heb ook 2x gebeld om de kleur te wijzigen en toch nog een trekhaak te bestellen.

Nu is het eindelijk zover, aanstaande zaterdag ga ik hem eindelijk ophalen en moet ik het doen met de keuzes die ik in februari en tussendoor heb gemaakt.

Dit gevoel zul je best herkennen en natuurlijk denk je, ja natuurlijk bij autos snap ik dat, maar je loopt vaker tegen het dilemma van keuzes maken op dan je lief is.

Vooral als ondernemer wordt je dagelijks geconfronteerd met keuzes, je bent vol energie, creativiteit en dromen gestart, maar dit ebt weg en dan kom je in een routine terecht.

Recent ontmoette ik een zeer ervaren ondernemer. Hij vertelde over zijn grootste uitdaging, maar voelde zich beperkt door zijn verantwoordelijkheid voor zijn eigen gezin en de inkomsten van zijn medewerkers.
Eigenlijk staat hij nu op een tweesprong, gaat hij door in zijn huidige organisatie als loodgieter of zal hij de bedrijfsschool overnemen van een opleidingsinstituut. Dat laatste is altijd zijn droom is geweest…. Echter, de verantwoordelijkheid voor zijn huidige bedrijf en team speelt nu ook op. Welke keuze hij ook maakt, iemand raakt teleurgesteld.

Toen wij dit dilemma tijdens een Open Coffee bijeenkomst bespraken, waarbij hij zich kwetsbaar opstelde, heb ik hem met open vragen aan het denken gezet en zelf antwoorden laten verzinnen, waarbij hij zichzelf goede adviezen gaf.
Hij was zo tevreden dat we er nog een 28 minuten gesprek aan hebben toegevoegd, waarna hij de juiste keuzes heeft gemaakt om zijn loodgietersbedrijf te houden en het in deeltijd gaat inzetten voor het omscholen van aspirant loodgieters.

Herken je dit, ben je zelf een succesvolle ondernemer en wil je dit ook blijven, dan is het goed regelmatig in de spiegel te kijken. Ik kom je hier graag bij helpen en dit kost je slechts 28 minuten van je kostbare tijd.

In deze 28 minuten houd ik je een serieuze spiegel voor, waarbij ik je trigger om na te denken over de toekomst van jezelf als ondernemer en je onderneming.

Tijdens dit gesprek daag ik je met open vragen uit om aan te geven wie je bent als persoon en als ondernemer, wat je precies drijft als ondernemer, vanuit welke visie en missie en belangrijker waar je naar op zoek bent. Dit zoeken kan variëren van al dan niet uitbreiden tot handvaten om nieuwe klanten te vinden en tot het analyseren of volledig verzorgen van je offertes.

Na dit gesprek heb je een aangescherpte focus met een gerichte opdracht voor je eigen toekomst, waarbij ik je een serieuze feedback geef op de uitwerking van je opdracht.

Wat je er mee doet, en welke keuzes je uiteindelijk maakt, je moet je dromen najagen.

En dromen…………………, dat moeten we in ieder geval blijven doen!

M.vr.gr.

Johan van Loenhout

Facebooktwitterlinkedinmail