+31 (0)6 30 700 644 info@lokaalinkopen.nl

Ook jouw gemeente moet ruim 20% van hun opdrachten openbaar aanbesteden.

 

Het is dus zaak dat jij voor jouw onderneming deze aanbestedingen weet te vinden!

 

Waar vind je de opdrachten? Hoe ga je te werk? Wat kun je wel en wat kun je niet?  Dat vertel ik je in deze blog.

 

Jij bent een kei in je vak, toch? Het is dan heel zuur dat jij je kans niet grijpt bij je eigen gemeente en dat je achteraf hoort dat “jouw” werk wordt gedaan door een ondernemer uit een ander deel van Nederland. En soms zelfs uit een ander land van de EU.

 

Een Europa voor alle ondernemers!
Onze gemeente heeft te maken met Europese, Nederlandse en lokale (inkoop)regels.

Dit varieert van het geven van gelijke kansen aan jouw concurrenten uit de EU en Nederland. Hierdoor wordt de ambtenaar in kwestie gedwongen om iedere onderneming in de EU de kans te geven om een offerte in te dienen.

 

Waar en hoe vindt jij jouw opdrachten?
Nederland heeft bepaald dat jouw gemeente alle (Europese) aanbestedingen bekend moet maken via www.tenderned.nl. Je hebt daar vast wel eens van gehoord en misschien zelfs wel eens naar gekeken. Dit fenomeen is geen sinecure, je ziet al heel snel door de bomen het bos niet meer en verdwaalt in de schermen. Als je weet hoe het werkt is het gemakkelijk, maar ja hoe leer je dat?

 

Maak een keuze wat je wil zien.
Zoek en vind alleen de opdrachten die op jouw vakgebied gepubliceerd worden, maak een zoekfilter aan en zorg dat je dagelijks een e-mail krijgt, met alleen jouw aanbestedingen. Ja leuk, maar hoe dan?

Omdat ik sinds 2000 werk voor diverse gemeenten en weet wat zij nodig hebben maak ik je hier graag wegwijs in. Vooral omdat ik de kansen voor jou als lokale ondernemer wil vergroten.

 

Hulp nodig?
Vind je het moeilijk om je opdrachten te vinden?

Neem dan eens contact met mij op.

Facebooktwitterlinkedinmail